Felnőtt: Az első hazai győzelem

2016-09-14

Már a kezdés előtt jó érzés töltött el minket, hisz a kezdőrúgást a csapat sérült kapitánya Balatoni Dávid végezte el. Itt volt velünk és ez fontos neki és nekünk is. A Taranyról tudtuk, hogy sok korábbi nb 3-as leginkább ex atádi játékossal fognak érkezni. Ám azt is tudtuk, hogy ez a csapat finoman szólva sem villám léptű. Nagyban hozzájárult a sikerünkhöz, hogy ellenfelünk edzője egy négyvédős, vonalvédekezős rendszert választott, ami a vasárnapi támadó szekciónkhoz pont illett. Hisz Téglás Robi csúcs ékként kezdett mellőle Jankó Dani, akinek a sebességével nem tudott mit kezdeni a vendég védelem és a mélységből érkező Luco és Bunovácz szélső kettős is komoly fejtörést okozott a Tarany csapatának.

Már a meccs kezdetén érezhető volt a Füredi erő, mert igaz, hogy a Tarany labdát járatott, de csak hátul és a fel passzokat rendre mi szereztük meg és a megindulásaink rögtön zavart keltettek a vendég védőknél.  Ez történt a hetedik percben mikor is Pápai indította volna Jankó Danit ám Ruzsics belecsúsztatott az ívelésbe, amire Kis Máté kapus nem számított és a labda a hálóban kötött ki. Hirtelen a nagy (túlzottan is nagy) önbizalom megcsappant vendégoldalon és a kilencedik percben a Füred már a második góljának örülhetett. Bal oldalról indult az akció egy fel passz után Makai kérte el a labdát jobbra fordított ahol Luco futotta meg a területet és az átvétel után Téglás Robi elé tálalt, aki onnan nem is hibázott. megnyugodott a csapat és a sokk után ébredezett a Tarany is. Inkább mezőnyfoci folyt egy helyzet itt egy ott, de a nagyobb lehetőség inkább a Füred előtt adódott. A harmincadik percben azonban sarokrúgáshoz jutottak a vendégek amit Ruzsics gólra váltott. Kicsit javította ezzel hibáját is. Ekkor erősödött a Tarany nyomása és a 40-ik percben ez meg is bosszulta magát igaz nem góllá érett a nyomás.  Az eddig remekelő Benke Gabi tisztázni akart, ám a szerelést követően ugyanúgy sérült, mint korábban Pál Peti. Gazdag Gergő váltotta a sérült játékost (nagyon jól), ez kisebb átszervezéssel is járt. A szünet előtt azonban ismét nőtt a hazai előny. A vendégek a középpályán vesztettek labdát és ezt a Füred büntette Téglás átadásával Jankó Dani lépett ki és a kapus mellett a hálóba gurított. Megnyugtató lett az előny. Szünetben nem változtattunk. 

A második félidő kezdetén ismét Téglás vált főszereplővé hisz a 48-ik percben kiharcolta Akácsos Szilárd kiállítását. Igaz, ami igaz ebből a támadásból akár növelhettük volna az előnyt, ám Bunovácz elrontotta a ziccert. A kiállítás gyakorlatilag megpecsételte a Tarany sorsát. Innentől már csak a Füred volt a pályán és csak idő kérdése volt mikor nő a hazai előny. Ez a 65-ik percben történt meg először amikor Fazekas indításával Pápai lépett ki és a kapust is kicselezve pöccintett a kapuba.  Nem volt tartás az ellenfelünkben és a taktikájuk is csődöt mondott. A 73. percben a csereként beálló Niko kérte le a labdát a jobb oldalon és nagyszerű ütempasszal indította Jankó Danit, aki ezúttal sem hibázta el az adódó lehetőséget. Sőt három perccel ezután ismét Dani volt eredményes és ezzel már kiütésé vált a hazai győzelem. Ezután kicsit kiengedtünk ez abban látszódott, hogy mindenki támadni akart és a végére ez meg is bosszulta magát, mert Gerlecz a 87-ik percre kozmetikázta az eredményt.

Mindent összevetve teljesen megérdemelten tartottuk itthon a három bajnokit és beszálltunk egy jó kis versenybe.. Sok sikert a Tarany egyébként nem olyan nagyon szimpatikus csapatának. Mi pedig megyünk, dolgozunk tovább. Hajrá Füred!!!

 

Kaposfüred SC - Tarany 2014 KFC 6-2 (3-1)

Kaposfüred 70 néző

Vezette: Tóth B (Szerelem A, Bartos B)

Kaposfüred SC: Tamási- Papp L, Benke G (Gazdag G 40p), Tóth K ( Nikolausz G 63p), Árbogászt A, Ludovico Teruzzi, Makai M, Pápai T, Bunovácz A, Téglás R (Fazekas A 58p), Jankó D Vezetőedző: Pál Gábor

Tarany: Kis M, Cziráki M, Ruzsics D, Szabó B, Kocsis P (Sóvári F 68p),  Akácsos Sz, Kovács G T, Beke A (Gerlecz B 60p), Cservölgyi R, Király Z ( Mózes G 46p), Brezovszky B Vezetőedző: Minor Levente.

Gólszerzők: Jankó D 3 (44, 73, 76 p) Téglás R 9p, Pápai T 65p Ruzsics D (öngól 7p) illetve Ruzsics D 30p Gerlecz B 87p

Kiállítva: Akácsos Sz 48p 

vissza

Következő meccseink

TAO kérelem

2017-10-18
Pályázat 2017
Méret: 406,94 kb
Letöltés
2017-10-18
Határozat 2017
Méret: 745,39 kb
Letöltés

Partnereink

Kaposvári Tömegközlekedési Zrt.
Kaposvári Tömegközlekedési Zrt.
Higifil Kft.
Higifil Kft.
Z 17 Építőipari és Szolgáltató Kft
Z 17 Építőipari és Szolgáltató Kft
Járműgyártó
Járműgyártó
Majuko Soft Kft.
Majuko Soft Kft.
Kavíz
Kavíz
Estevan.hu
Estevan.hu
Somogy Sportja
Somogy Sportja
Magyar Labdarúgó Szövetség
Magyar Labdarúgó Szövetség
MLSZ - Somogy Megyei Igazgatóság
MLSZ - Somogy Megyei Igazgatóság