Megye IV: Jó kezdet

2017-10-10

Elég nehézkesen indult be második csapatunk bajnoksága, igaz ez az eredményeken szerencsére nem látszott.  Szeptember végére 3 győzelemmel és egy döntetlennel, kettővel kevesebb meccset játszva 10 ponttal a 4. helyen áll a már 6 mérkőzésen túl levő 12 pontos Andocs mögött. Vesztett pontok tekintetében tehát a 3. az együttes, és az erőviszonyokat elnézve minden esély meg van rá, hogy első bálozóként mindjárt a dobogón zárjunk. Ez több mint kielégítő, főleg annak fényében, hogy még egyszer sem tudtunk a legerősebb felállásban pályára lépni. Bár lehet ennek a társaságnak éppen ez a legfőbb erénye. Ahogy jöttek a találkozók, úgy jöttek sorban a létszám problémák is, de a srácok mindegyiket megoldották. A 24 bevethető játékosból általában 12-13 fő jött el. Ez lenne a legfőbb probléma? Eddig ez nem gátolt minket, de nehogy egyszer vékony legyen a történet. Nézzük sorjában tehát az első 4 találkozót.
Az első mérkőzésen Taszáron egy iszonyatosan gyenge játékkal az utolsó percekben Bunovácz góljával(előtte Kazár duplázott) nyertünk 3-2-re. Saját magunknak tettük feleslegesen nehézzé az összecsapást a borzalmas helyzetkihasználásunkkal és pocsék csapatjátékkal. Orci ellen az első hazai légyotton viszont egy rendkívül tartalékos társaság lépett fel, ám ez meg sem látszott, mert nagyon fegyelmezetten focizva a végére 3-0-ra vertük az akkor még bajnoki esélyesként számon tartott vendégeinket. Az első félidőben szereztünk vezetést Schulcz révén, amit második játékrészben megtoldottunk egy Major duplával.  A 3. fordulóból a Somogybabodi randevút kénytelenek voltunk elhalasztani október 29-re, mert az első csapat is aznap játszott, és esélyünk sem volt arra, hogy legalább 11 fővel elutazhassunk. A két hétben sikerült mélyíteni a csapatot(új igazolás, hazatérés), így A Kazsok és a Gamás ellen már a Füred I-el való időpontütközés sem volt akadály létszámilag.  Kazsokot itthon elgázoltuk, ami valljuk meg lehetett volna csúnyább is, hiszen az első félidőben már 8-1 volt ide. A Vége 12-1, a gólokat Hadnagy 4, Kazár 3, Major 2, Gyöngyösi, Mezőfi, Nagy jegyezték illetve volt egy öngól is. Gamás ellen egy felforgatott társasággal kellet kiállnunk a sérüléseknek hiányzásoknak köszönhetően. Mindközül ez volt a legnehezebb.  Végig nyomás volt a  tartalékos védelmünkön, akik ha hibáztak néha-néha, akkor Tamási akadályozta meg bravúrjaival, hogy megzörrenjen a hálónk. Nekünk is volt 2-3 nagy helyzetünk, de azok sajnos kimaradtak.  Kár értük, és bár nem érdemeltünk volna  győzelmet, de a fociban nem mindig az nyer, aki megérdemli. Azt hiszem erről megye II-es csapatunk tudna mesélni, akiket óriási pech széria súlyt, és nem tudják 3 pontra váltani a jó játékukat.
Összességében elégedett vagyok a játékosok teljesítményével és hozzáállásával az eddig lejátszott négy találkozón. Szándékosan nem csapatot írtam, mert az a pályán még várat magára, de az alapjai megvannak, csak idő kell hozzá. Igaz a nehezebb meccsek még hátra vannak, de egy remek társaság állt össze, amely eddig ugyan nem az edző érdeme, hiszen itt baráti társaságok összefonódásáról beszélünk, és ez meg is látszik. Remek a hangulat mind a pályán, mind az öltözőben és a „3. félidőben” is egyaránt. Az edző dolga pedig ezt egyben tartani, és tovább vinni a játékba is, de ehhez azért még idő kell. Én úgy gondolom, hogy jó úton haladunk, és ami a legfőbb az az, hogy jól érzi magát mindenki, és ez az, amiről a megyei focinak szólni kéne, nem pedig a pénzről…

 

Feltöltő: Nikolausz Gábor

vissza

Következő meccseink

TAO kérelem

2017-10-18
Pályázat 2017
Méret: 406,94 kb
Letöltés
2017-10-18
Határozat 2017
Méret: 745,39 kb
Letöltés

Partnereink

Kaposvári Tömegközlekedési Zrt.
Kaposvári Tömegközlekedési Zrt.
Higifil Kft.
Higifil Kft.
Z 17 Építőipari és Szolgáltató Kft
Z 17 Építőipari és Szolgáltató Kft
Járműgyártó
Járműgyártó
Majuko Soft Kft.
Majuko Soft Kft.
Kavíz
Kavíz
Estevan.hu
Estevan.hu
Somogy Sportja
Somogy Sportja
Magyar Labdarúgó Szövetség
Magyar Labdarúgó Szövetség
MLSZ - Somogy Megyei Igazgatóság
MLSZ - Somogy Megyei Igazgatóság