U16 értékelés

2017-10-23

Ebben a csoportban 14 csapat kezdte meg a pont vadászatott, amelyben több nagy múlttal rendelkező csapat (Siófoki Bányász, Balatonlelle, Marcali) utánpótlás csapatai is szerepelnek.

Észrevételeim alapján (eddig lejátszott mérkőzésekből kiindulva) a jelenlegi északi csoportot összehasonlítva a déli csoporttal (tavalyi szezon alapján) a jelenlegi csoportunkban sokkal játékosabb foci van jelen. Itt gondolok arra, hogy több a taktikai elemek használata az edzőkollégák részéről, valamint nem az erőltetett foci, hanem a játékos foci van játszva.

Az értékelés elkészítésének idejében 6 bajnoki mérkőzésen vagyunk túl. Ebből 2 mérkőzést sikerült megnyernünk és 4-et elvesztettünk. A vereségek tekintetében nem magyarázatot kell adni, hanem tenni ellene. Annak ellenére a 4 vereségből 2 mérkőzésnél volt az, hogy egy kis szerencsével mi is nyerhettünk volna. A bajnokság további részében azon lesz a csapatom, hogy nagyobb odafigyeléssel minél több pontot tudjunk szerezni. Ennek következményeként a bajnokság megkezdése előtt kitűzött célt szem előtt tartva a középmezőny felső részében (4-7 hely) szeretnénk végezni.

Az értékelésemhez hozzátartozik az a tény is, hogy a keretünk létszáma (20 fő) a bajnokság indulására majdnem a felére csökkent (iskola miatti felfüggesztés, sportágváltások, stb). Tovább nehezítette a dolgunkat az, hogy a megmaradt keretből kipontozások miatt folyamatos hiányzás van. Ide tartozik a sérülések sorozata is, amely tizedeli a csapatot, valamint egyéb elfoglaltságok miatti hiányzás van jelen a csapatnál a bajnoki mérkőzések során. A felsorolt problémák kiküszöbölésére átmenetileg az U14-es játékosok (mérkőzésenként 3-4 fő) segíti ki a csapatomat létszámilag azzal, hogy feljátszanak. Erre a téli szünet során megoldást szeretnék találni, mégpedig a jelenlegi kerethez történő új igazolásokkal (legalább 4-5 játékos).

A fent leírtakra hivatkozva szeretném elmondani, hogy az említett nehézségek, illetve a felemás eredményű bajnoki rajt ellenére jelenleg a tabellán a 8. helyen vagyunk.

 

Galambos Zoltán

vissza

Következő meccseink

TAO kérelem

2017-10-18
Pályázat 2017
Méret: 406,94 kb
Letöltés
2017-10-18
Határozat 2017
Méret: 745,39 kb
Letöltés

Partnereink

Kaposvári Tömegközlekedési Zrt.
Kaposvári Tömegközlekedési Zrt.
Higifil Kft.
Higifil Kft.
Z 17 Építőipari és Szolgáltató Kft
Z 17 Építőipari és Szolgáltató Kft
Járműgyártó
Járműgyártó
Majuko Soft Kft.
Majuko Soft Kft.
Kavíz
Kavíz
Estevan.hu
Estevan.hu
Somogy Sportja
Somogy Sportja
Magyar Labdarúgó Szövetség
Magyar Labdarúgó Szövetség
MLSZ - Somogy Megyei Igazgatóság
MLSZ - Somogy Megyei Igazgatóság