U16: szezonkezdet

2017-09-13

 

Előző szezon értékelése (2016-17):

A csapatnak az első szezonja volt, amelyet a tabellán elfoglalt helyezés alapján az utolsó harmadban fejezett be. Sajnos az említett helyezést tekintve ennek sok összetevője volt. Az elsők közt szerepel talán az, hogy úgymond „előképzettség nélkül” új csapatról volt szó, amelynek játékosai nagy része még csapatban nem focizott.  Az említett hiányosság kihatott a csapatban való munkára, viselkedés kultúrára, koordinációs képességekre stb.. A szezon folyamán az előbb felsoroltakra hivatkozva ennek következményeként sok esetben volt konfrontáció (játékos-játékos; edző-játékos). Továbbiakban szeretném az eredménytelenséget is megemlíteni, ami a játékosokat a motiváció területén visszafogta.

 

2017-18-as szezon célkitűzései:

Az előző szezon befejezése után 5 játékos távozott a keretből, mivel túlkorosak lettek. Ebből 3 játékos az U-19-ben folytatja, míg ketten távoztak az egyesülettől.  Ezzel egyidejűleg az alsóbb korosztályból (U-14) érkezett 9 játékos és 3 új játékos (másik egyesületektől). A 2017-18-as szezonban - a bő keretet figyelembe véve – arra lesz a hangsúly fektetve, hogy egy egységes csapatot sikerüljön kovácsolni.

Sajnos a fent említett „bő keret – 22 fő” az alapozási időszak végére 15 főre csökkent. Ezt a létszám csökkenést nagy részben két eseményhalmaz határozta, alakította ki. Az első ilyen eseményhalmaz az, hogy az átigazoló időszakban történő igazolások területén visszalépések voltak illetve átigazolások történtek más sportegyesülethez. A másik eseményhalmazhoz sorolhatnánk az iskolakezdési időszakot. Ezen azt értem, hogy a játékosok egy része az iskolai elfoglaltságokra hivatkozva (saját vagy szülői döntés hatására) nem vagy részben szüneteltetni fogja a sporttevékenységét.

A fent leírtak alapján úgy gondolom, hogy szűk kerettel fogunk nekivágni a hosszú szezonnak. Ennek ellenére a kitűzött fő szempontok alapján fogunk az év során dolgozni és egy egységes csapatot formálni. Ehhez - előzetes egyeztetést követően- segítséget fog nyújtani az U-14-es csapat edzője (Vincze Péter), mivel szükség szerint a bajnoki mérkőzésekre játékost (okat) fog kölcsönadni.

A bajnokság a korábbiakhoz viszonyítva hosszabb lesz, mivel több csapat adta be nevezési szándékát. Ezek alapján 14 csapatos csoportok vannak és a mi csapatunk egy erősebb erőt képviselő (pl: Siófoki Bányász SE; megyei I. osztályban szereplő csapatok utánpótlása) csoportba (északi) került. A szezon 2017.09.16-án kezdődik (sorsolásnak megfelelően 11.25-én fejezzük be az őszt és 2018.02.24-én kezdés) és 2018.06.02-án fejeződik be.

A következő szezon további célkitűzéseként szerepel az, hogy a korosztályos megyei bajnokságban ez a csapat a tabella első felében végezzen. Úgy gondolom, hogy ennek a célnak meg tudunk felelni (játékosok is ezt szeretnék). 

 

Galambos Zoltán

vissza

Következő meccseink

TAO kérelem

2017-10-18
Pályázat 2017
Méret: 406,94 kb
Letöltés
2017-10-18
Határozat 2017
Méret: 745,39 kb
Letöltés

Partnereink

Kaposvári Tömegközlekedési Zrt.
Kaposvári Tömegközlekedési Zrt.
Higifil Kft.
Higifil Kft.
Z 17 Építőipari és Szolgáltató Kft
Z 17 Építőipari és Szolgáltató Kft
Járműgyártó
Járműgyártó
Majuko Soft Kft.
Majuko Soft Kft.
Kavíz
Kavíz
Estevan.hu
Estevan.hu
Somogy Sportja
Somogy Sportja
Magyar Labdarúgó Szövetség
Magyar Labdarúgó Szövetség
MLSZ - Somogy Megyei Igazgatóság
MLSZ - Somogy Megyei Igazgatóság